Camouflage af ar

Hårtransplantation er et kirurgisk indgreb – og derfor kan det være svært at undgå ar-dannelse både i modtager- og donorområder. Ar kan ende med at blive synlige og grimme ved dårligt udførte operationer eller ved dårlig heling. Synlige ar reducerer styling-muligheder og det ender måske med, at du ikke har fået det resultat, du ønskede.

SMP kan effektivt hjælpe med at *skjule ar-dannelse, og da pigment reagerer anderledes på skadet hud end på fin og ubeskadiget hud, er det vigtigt, at behandlingen sker hos en professionel og erfaren behandler.

Vores SMP-behandler kan sparre med dig og tilbyde en klar vurdering af, hvad SMP kan gøre for dig.

FUT/Strip hårtransplantationsteknikken skaber et ar omkring siderne og bagsiden af hovedbunden. Heler behandlingen godt, får du en fin linje, du kan skjule med SMP og med styling af dit hår. Men du kan også risikere, at en dårlig heling får arret til at udvide sig. Her kan SMP i høj grad reducere synligheden af enhver form for ar-dannelse. SMP kan nemlig give en illusion af barberet hår, så arret bliver langt mindre synligt.

Når man ved en transplantation høster enkelte hårsække til at bruge andre steder på hovedet (Folicular Unit Extraction, FUE) skal hver enkelt hårsæk fjernes med et lille punching-værktøj. Det kan efterlade små hvide prikker af ar-dannelse i hovedbunden og i visse tilfælde skabe et meget synligt rut og ujævnt aftryk på hovedbunden, som kan være svært at skjule, når håret er kort eller tætbarberet.

I ældre punching-teknikker, som for eksempel punch transplantation, brugte behandlerne et langt større punching-værktøj, som skabte endnu større hvide ar-prikker.

De var langt sværere at skjule, medmindre man havde langt hår. SMP tilføjer en anden farvenuance til arrene, og det er med til at nedtone arrenes visuelle synlighed.