fbpx

et blog indlæg om

PLEJE UNDER OG EFTER SMP
CARSTEN F LARSEN SCALP INNOVATION

AF CARSTEN F LARSEN Sådan plejer du din hovedbund

Nu har du endelig fået den behandling, du har ventet på. Du er færdig med din SMP-behandling (scalp micropigmentation) og er tilfreds med resultaterne hidtil, eller også du i fuld gang med din din SMP-behandling.
Men hvad gør du i forhold til pleje hovedbunden?

Scalp micropigmentation involverer brug af små mikronåle til at deponere pigment ned i det overfladiske hudlag i hovedbunden. Under helingsprocessen vil nye hudlag vokse over, hvor pigmentet blev placeret. Når hovedbunden er helet op, står du tilbage med en scalp micropigmentation, der liner naturlige hårstubbe.

Under og efter din SMP-behandling er det vigtigt, at du følger en rutine med efterpleje instrukser.

Efterpleje mellem dine SMP-behandlinger

Disse råd hjælper med at sikre, at der opnås optimale resultater efter din SMP-behandling, og vi anbefaler på det kraftigeste, at disse retningslinjer følges. Generelt skal du behandle din hovedbund som et åbent sår efter SMP-behandling.

Disse noter er i tillæg til eventuelle individuelle efterretningsråd, som din praktiserende læge måske har givet dig.

I de første fem dage efter din session:

 • Undgå at røre, bade, barbere eller få vand på det behandlede område
 • Lad ikke andre mennesker røre ved det behandlede område
 • Undgå at bruge shampoo eller fugtighedscreme på det behandlede område
 • Undgå at opholde dig i direkte sollys
 • Undgå aktiviteter, der forårsager overdreven svedtendens
 • Undgå at svømme / dampbad / saunaer

I løbet af de første 5 dage skal du sørge for at drikke rigeligt med vand og tage den medicin som du i øvrigt er foreskrevet.

Fra dag seks efter din SMP session kan du:

 • Vaske det behandlede område med en mild shampoo uden parfume (baby shampoo)
 • Påfør fugtgivende creme to gange dagligt for at forhindre tørhed og flager hud. F.eks. Nivea after-sun eller en ikke-parfumeret naturlig fugtighedscreme. Dette er meget vigtigt og kan påvirke yderligere sessioner, hvis det ikke udføres
 • Men en let hånd kan du brug en elektrisk barbermaskine til at barbere dit hoved. En hårtrimmer anbefales.

Dagen før din næste SMP-session skal du:

 • Vask din hovedbund med varmt vand; dette vil fjerne eventuelle døde hudceller.
 • Sørg for, at håret er trimmet ned i den ønskede længde, som din SMP-behandler anbefalede.
  (Dette er normalt 0-0,5 mm).

Efterfølgende sessioner finder sted efter henvendelse fra din SMP-behandler og booket med dig i overensstemmelse hermed. De finder normalt sted 7-14 dage efter den foregående session.

Efterpleje - langsigtede

For at sikre, at du på den lange bane får det bedst mulige resultat fra dine SMP-behandlinger, anbefaler vi, at du følger disse anbefalinger.

Ud over de enkelte råd, som din SMP-behandler har givet dig, f.eks. Hvor ofte du skal klippe dit hår, er der nogle råd, du bør følge umiddelbart efter din behandling.

 • Du bør undgå at vand/vaske dit hoved i de første 5 dage efter din endelige behandling, og derefter få lette varme (ikke varme) bade i yderligere 4-5 dage. Efter den første uge kan du begynde at brusebad normalt med en let shampoo eller en, der kun indeholder naturlige ingredienser. Sørg for, at du fugter dagligt efter bad, da din hud bliver meget tør.
 • Undgå at svømme, saunaer og damp bade i en måned efter din endelige behandling, da dette kan medføre fading i din SMP.
 • Hold det behandlede område væk fra solen i 30 dage efter din behandling. Her taler vi om ophold i direkte sollys/solbadning og ikke alm. dagslys. Derefter skal du bruge en solblokerende creme med en høj SPF faktor (30 til 50) til enhver tid. Ved stærkt sollys anbefaler vi at genanvende solfaktor hver time i løbet af dagen, og iført en let hat eller hætte ind imellem for at give din hovedbund en pause fra solen.

Hvis du har brug for at vende tilbage til klinikken for enhver fremtidig behandling, kan vi ikke behandle nogen hvor hovedbunden har solskader, og du bliver nødt til at vente, indtil huden på din hovedbund er op helet.

 • For at gøre det muligt for SMP-behandlingen at blive vellykket, bør du undgå enhver hård træning i 14 dage efter din endelige behandling. Det anbefales, at du langsomt opbygger dit træningsregime i løbet af den følgende måned. Dette gør det muligt for din SMP-behandling at lægge sig i din hovedbund og ikke forstyrres af overdreven svedtendens.
 • Du bør fugte regelmæssigt efter 5 dages efterbehandling ved brug af f.eks. Nivea after-sun eller med en fugtighedscreme med en helt naturlig ingrediens.

Anti Mat fugtgivende

Nogle klienter lider af en olieagtig hovedbund, som kan give et skinnende udseende til hovedet. Vi anbefaler at bruge anti-mat fugtighedscreme for at reducere effekten af 'skinne'. Vi kan anbefale specifikke produkter, hvis det kræves. Vær opmærksom på, at det er vigtigt at fortsætte med at bruge almindelig fugtgivende creme, før du anvender en anti-mat formel.

Det var lidt om efterpleje af din SMP-bahandling

Som altid, hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller tekste på +4553807803 eller sende en e-maile på kontakt@scalpinnovation.dk. Og hvis du ikke har booket din aftale og leder efter mere info, kan du bestille din GRATIS konsultation, hvor vi kan tale om dine muligheder, allerede i dag!

Seneste

ARTIKLER