fbpx

et blog indlæg om

SCALP MICROPIGMENTATION vs HÅRTRANSPLANTATION
CARSTEN F LARSEN SCALP INNOVATION

AF CARSTEN F LARSEN Er det Scalp Micropegmentation eller en Hårtransplantation - hvad skal du vælge?

Ved du ikke helt om du skal vælge en scalp micropigmentation eller hårtransplantation?

I denne artikel vil jeg gøre det nemt, ved at fortælle dig lidt om fordele og ulemper og ved begge løsninger og give dig noget værdifuld information som kan hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Når man søger efter en løsning mod hårtab, kan det være lidt svært at navigere rundt og finde troværdig information.

Det er de fleste gør når de oplever hårtab, er at gå på Google og begynde at søge efter løsninger der kan hjælpe dem med deres problem. En af de ting som man finder på google, er det der hedder hår transplantation.

Hårtransplantation er et kirurgisk indgreb hvor man tager hår fra et donorområde typisk i nakken, og implanterer det til det område hvor hårtabet er, hvilket typisk er i fronten eller i området på toppen af skalpen.

Det kan gøres på 2 måder.

Der ene metode er FUT-metoden, hvor man fjerner et stykke skind med hår på fra nakken, håret fra dette stykke skind implanteres herefter ned i det skaldede område.

Den anden metode er FUE-metoden, hvor man opererer hver enkelt hårsæk separat ud hvor efter disse implanteres ned i området på skalpen hvor hårtabet et.

Så hvad enten det er en FUT eller en FUE-metode så har de begge det samme formål, nemlig at tage hår fra et område med hår, og implanterer det ned der hvor der ikke er noget hår.

Fordele

Fordelene ved en hårtransplantation, er at det er en mulighed for de personer der har et minimalt hårtab, og samtidig har et kraftigt donor område, så man kan tage håret derfra, og flytte det til toppen og derved få en fornemmelse af lidt mere fyldigt hår.

Ulemper

Lad os se på nogle af ulemperne der er ved en hårtransplantation.

 1. DONORHÅR
  I mange tilfælde er der ganske enkelt ikke nok donorhår i nakken, for at skabe et tilfredsstillende resultat der skal til for at kunne dække et område med større hårtab.
  Det betyder at så er man altså nødt til at komme tilbage for yderligere operationer - og husk at efter hver operation efterlades der ar, hvilket sætter en begrænsning for hvilken frisure man kan få!
 2. TIDEN
  En hårtransplantation tager typisk et sted mellem 6 og 12 måneder før at håret begynder at gro og et resultat kan ses.
  Det er heller ikke muligt at give nogen garanti for hvor mange af de hår som man implanterer, der efterfølgende vil gro og leve videre.
 3. PENGE
  En hårtransplantation kan koste rigtig mange penge, og efterlade store lommesmerter, og efter en operation er du så du nødt til at tage en sygdomsperiode fra dit arbejde.

Scalp Micropigmentation

Okay, så lad os tale lidt om scalp micropigmentation og hvordan det er i sammenligning med en hårtransplantation.

Jeg vil lige kort forklare hvad scalp micropigmentation er, også kendt som -SMP -Hair Tattoo -Scalp Tattoo -Hårtatovering -Hovedbundstatovering -Hovedbundspigmentering, ja det har mange forskellige navne.

Scalp micropigmentation er en behandling hvor vi bruger små mikronåle til at deponere pigmenter ned i det øverste hudlag, for at efterligne udseendet af små bitte hårsække på det område hvor hårtabet er, så det ser ud, som om man har hele skalpen fyldt med korte hår stubbe eller en shavet hovedbund.

Med scalp micropigmentation, kan vi genskabe den gamle hårlinje, give fylde til eksisterende hår, og faktisk også kamuflere de ar som helt uundgåeligt kommer efter en hårtransplantation.

Faktisk er ca. 1/3 del af vores klienter personer der tidligere har fået hårtransplantationer, og hvor resultatet desværre ikke har været tilfredsstillende.

Fordele ved SMP

Nu vil jeg fortælle lidt om fordelene ved en Scalp micropigmentation behandling.

 1. ØJEBLIKKELIGT RESULTAT
  Du kan komme ind til behandling som skaldet og gå igen samme dag med en ny hårlinje samt et udtryk af fyldigt hår.
 2. IKKE KIRURGISK
  Scalp micropigmentation er ikke en operation og derfor kan vores klienter gå tilbage på arbejde ofte samme dag eller dagen efter.
 3. ØKONOMISK OVERSKUERLIGT
  En Scalp micropigmentation behandling er meget mere budget venlig end en hårtransplantation, hvilket tillader mange flere at få en behandling uden at de springer banken.

Ulempe ved SMP

Ulempen ved en Scalp micropigmentation behandling er, at hvis du er en af dem som gerne vil have langt og fyldigt hår som for eksempel Jason Momoa fra AQUAMAN... ja så er en hårtransplantation måske en bedre løsning for dig.

Vil du vide mere?

Som altid, hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller tekste på +4553807803 eller sende en e-maile på kontakt@scalpinnovation.dk. Og hvis du ikke har booket din aftale og leder efter mere info, kan du bestille din GRATIS konsultation, hvor vi kan tale om dine muligheder, allerede i dag!

Seneste

ARTIKLER